Japanreis 24 Oktober - 6 November

Volg ons ook op Facebook

Dag 12

5 november

Onze laatste dag alweer, de tijd vliegt. We hebben debuut zo ongeveer al wel binnen, dus het is nu zoeken naar de eventuele parels die er nog zijn. We zijn de dag begonnen bij Koda, mooie vissen gezien, maar niet wat we zochten. Vervolgens naar kweker kansuke. Ook weer mooie vissen, maar niets gekocht. Vervolgens hebben we de fraaie route richting kweker Suzuki genomen. Een leuke, kleine kweker met mooie vissen. Daar hebben we een fraaie tancho Showa aangekocht. Marushin en Kanno zijn we vervolgens ook gaan kijken en toch nog weer terug naar Kyuchan, waar we gisteren een fraaie sanke hebben gezien. Hier hebben nog 2 zeer mooie kohaku geschept. Volgens ons zijn we nu compleet en kunnen we met een goed gevoel terug naar Nederland. 

Morgen vliegen we terug naar Nederland en hopen jullie snel te zien! 

Ontbijt
Fraai uitzicht
Op bezoek bij Suzuki
Tancho Showa
De zon komt ons nog 1 keer gedag zeggen in Japan
Goshiki kijken bij Kanno
Is dit mooi...
Of is dit mooi?

Dag 11

4 november Regen regen en nog meer regen... Maar goed we gaan natuurlijk niet wachten totdat het droog wordt. Eerst maar eens naar Kyuchan om daar een fraaie sanke te bekijken, misschien komt deze ook mee na Winterswijk. Na een korte stop bij Hirasawa zijn we doorgereden naar kweker Wada, deze kweker ligt wat verder weg maar is vaak wel de moeite waard. Zo ook vandaag weer. Hier hebben we een aantal fraaie aankopen kunnen doen. Ondanks het slechte weer geen slechte dag dus!
Regen
Sanke
Schotel
Kweekpaar van Hirasawa?
De nieuwe aanwinsten
Wada
Matsuba
Matsuba
Wij komen naar Winterswijk

Dag 10

3 november

Het lijkt wel alsof de dagen hier steeds sneller gaan. Veel kwekers gezien een paar fraaie Koi gekocht en dan gaat de zon alweer onder... 

Als jullie nog wensen hebben laat het ons dan snel weten via Whatsapp +31 6 29140690 dan gaan we ons best er nog voor doen! 

2 meesters aan t werk
Yamabuki van Izumya
Beroemd
Zoeken in elke schuur
Tancho showa
Selfie
De zon gaat alweer onder...

Dag 9

2 november

Vandaag de dag afgetrapt bij Kaneko, hier echter (nog?) geen keus kunnen maken. Dus maar snel door naar Hirasawa, hij was echter nog aan t afvissen, dus ook hier nog niets gekocht. Ook bij Myatora niet kunnen vinden wat we zochten. Zo is de dag al half voorbij zonder iets te vinden...

In de middag zijn we bij choguro langs gegaan, we hadden hier namelijk nog een zoekopdracht. Deze opdracht hebben we hier dan ook wel kunnen voldoen, een fraaie platina ogon komt in gezelschap van 5 andere Koi naar Winterswijk. 

Ondertussen was Hirasawa weer terug in zijn koihuis. Hier hebben we een aantal leuke chagoi kunnen scheppen. En als toetje een fraaie kuyaku en een al minstens net zo'n fraaie aka matsuba... Het was zo weer een mooie dag

Mooie collectie van Choguro
Mooi hè
Uitzicht
Naam
Naam
Naam

Dag 8

1 November

Vandaag weer vroeg op pad. Ons eerste adres was Marudo, daar aangekomen echter niet kunnen vinden wat we zochten. Dus dan maar van kweker naar kweker steeds iets verder de bergen in. Eerste halte: Izumya voor een zoekopdracht van een klant. En geslaagd voor een fraaie Yamabuki, waarbij de kweker ons heeft geholpen de beste vis met de mooiste toekomst uit te zoeken.

We zijn zo verder gereden van kweker naar kweker; overal even binnen kijken, is er iets wat ons past. Zo ook bij Tanaka Maruju en hier vond Eddy zijn eigen zoekopdracht, een zeer fraaie goromo. Zo lijkt het zowaar een geluksdag te worden.

En dat blijkt helemaal als we bij Yagenshi binnen stappen. Hier 10 fraaie koi (waaronder 3 karashigoi) kunnen bowlen waamee we heel blij zijn.

Na een korte omweg langs een fraai uitzichtpunt werd het tijd om weer richting hotel te gaan moe maar zeker voldaan.

Izumya
Yamabuki
Stier van Izumya
Goromo
Karashigoi
Mix van Yagenshi
Shiro utsuri en kikusui
Zon breekt door bij Yagenshi
Fraai uitzicht

Dag 7

31 oktober Vandaag weer een dag van oriënteren. Vele kwekers bezocht veel mooie vissen gezien, ook veel minder mooie vissen gezien. 't blijft lastig om de juiste vis te vinden, dat wil zeggen, voor de juiste prijs... Morgen snel weer verder zoeken.
Zoek maar uit
Soepje gegeten
Bonsai
Naam
Naam
Naam

Dag 6

30 oktober

Veiling bij Dainishi.

Vanochtend zijn we bij een veiling van Dainishi geweest. Maar de vissen die we op t oog hadden waren erg populair en we hebben ons dan ook gewonnen moeten geven. We zijn daarom maar snel gaan kijken wat Niigata ons nog meer te bieden heeft, dus veel kwekers bezoeken om te kijken wat er zoal zwemt. Bij Shinoda hebben we gevonden wat we zochten: leuke koi voor een leuke prijs. 

Morgen gaan we weer verder op zoek. 

Veiling Dainishi
Klapper van de dag?
Hier staat Shinoda toch bekend om, maar...
dit kweekt hij ook
Het is soms best goed zoeken naar mooie vis
Massagestoel ipv wasmachine...
Mooi uitzicht
Naam
Naam
Naam

Dag 5

29 oktober

Go North! Vandaag de lange weg naar Niigata ondernomen.

We zaten vanochtend al om 05.00 in de auto, op weg naar Nagaoka, onze uitvalsbasis voor de komende week. Een lange rit door een nu regenachtig Japan. De reis heeft wel een lichtpuntje, we komen dan langs kweker Nagoshi. Een aardige man met kweektalent. Hier hebben we een aantal fraaie kohaku en wat andere variëteiten uit kunnen zoeken.

Hier werden we ook nog gevraagd om de internationale jury te zijn voor een lokale mini-koishow, erg leuk om mee te maken.

 

Nadat we nog de nodige foto's van de aankopen hadden geschoten was t alweer donker en tijd om met Nagoshi iets te gaan eten. Gezellig, maar ondertussen best uitgeput zijn we naar deze maaltijd snel richting Nagaoka vertrokken. 

Om 21:30 eindelijk met de benen omhoog in onze hotelkamer...

Tot morgen! 

Regen, regen
En nog eens regen
Nagoshi verkoopt ook nog andere dieren...
Lokale mini-koishow
Welke is de beste?
Welverdiend avondeten
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam
Naam

Dag 4

28 Oktober

Onze laatste dag in t zuiden alweer. We hebben vandaag eerst ons geluk beproeft bij Takigawa en hebben hier een 6-tal leuke koi kunnen scheppen. Ook hebben we nog een paar grote kohaku gebowld maar hierover nog geen beslissing genomen.

Na een lunch in het "beste" ramen-restaurant van heel Japan zijn we naar Tamaura gegaan. Mooie vissen, helaas wel erg prijzig en zijn dan ook zonder aankoop weer verder gegaan naar Oyama.

 Hier was echter niemand "thuis" en zijn we na een korte blik in zijn koihuis weer richting hotel gegaan. Morgen hebben we een lange reis voor de boeg, bestemming Nagaoka (Niigata). Met een tussenstop bij Nagoshi! We zijn erg nieuwsgierig!

 

Koi
Op naar Winterswijk
Kohaku Takigawa
Kohaku
Beste "ramen" van Japan...
Naam

Dag 3

27 oktober

De kwekers liggen in het zuiden toch wel een eind uit elkaar. Vandaag een lange dag van 08:00 tot 22:00, waarbij we 2 kwekers bezocht hebben. Dat waren gelukkig niet de minste. Eerst zijn we naar Tanigushi gereden, een kweker die veel met azukari werkt. Dat wil zeggen, dat de aangekochte vis voor minimaal een half jaar bij de kweker verder opgroeien. We zijn benieuwd welke ontwikkeling de 3 (2 kohaku voor Eddy, 1 Ginrin tancho Showa voor Chris) Koi zullen doormaken.

 

Daarna zijn we door gereden naar Momotaro. Een Showa van 107 cm maakte erg veel indruk, wat een enorm dier is dat! Helaas geen duidelijke foto van kunnen maken. Hier hebben we wel een fraaie kohaku in overweging genomen, maar we zijn (nog) niet tot aankoop over gegaan. Voor meer informatie kunnen jullie Chris natuurlijk appen.

Op weg naar Tanegushi
De Koi bij Tanegushi wordt goed bewaakt
Genoeg om uit te kiezen
Keuze gemaakt...
T lijkt wel zomer...
Fraai uitzicht bij Momotaro
Fraaie kohaku van Momotaro
Mudponds van Momotaro

Dag 2

26 oktober

Vandaag de eerste grote hoeveelheden Koi gezien. We zijn bij Sakai en Omosako geweest en ook al hebben we dan (nog?) niets gekocht, 't blijft indrukwekkend om te zien. We hebben ook nog een blik geworpen in de fraaie tuin van Sakai.

Morgen gaan we weer verder zoeken.

Koihuis Sakai
Iemand een go-sanke?
Keuzes, keuzes, keuzes...
Tuin van Sakai
Tuin van Sakai
Fijn spinnetje...
Shiro's, onder andere
Visjes kieken
Lekker gegeten bij Sakai
Naam

Dag 1

24/25 Oktober Na een lange en vermoeiende trip zijn we weer op de (voorlopige) plaats van bestemming aangekomen. Tijd om koi te gaan zoeken is er vandaag niet meer, we hebben de dag dan ook vol gemaakt met het bezoeken van een fraaie tuin. Morgen volgt er ongetwijfeld meer... Groetjes Chris en Eddy
Tuin
Trappetje
Brug
Boom
Koi(niet te koop)
Lampion